На 23 юли от 20.00ч. на сцената на кино Люмиер,

...
  На 23 юли от 20.00ч. на сцената на кино Люмиер,
Коментари Харесай

Звездата Роман Ким пристига за спектакъл Фантазия „Властелинът на пръстените“ в София

 

 

На 23 юли от 20.00ч. на сцената на кино Люмиер, НДК в София ще се насладим на впечатляващата премиера за България на Фантазия „ Властелинът на пръстените “ по музика на Хауърд Шор, забележителна обработка на виртуозния музикант Роман Ким за цигулка, кларинет, виола и симфоничен оркестър.

 

Фантазията „ Властелинът на пръстените “ е аранжирана за международните музиканти със специфичното позволение на композитора на истинската музика към фамозната кино трилогия и притежател на „ Оскар “, „ Грами “ и „ Златен глобус “ - Хауърд Шор. Специално внимание е отделено на партията на виолата.

 

Всеизвестно е, че музикантът със международна популярност Александър Гордън (Земцов) е виолист и диригент, и заради това Роман Ким написа партията на виолата по този начин, че осъществяването да разрешава на Александър Гордън и да дирижира по едно и също време оркестрантите.

 

Освен, че творбата Фантазия „ Властелинът на пръстените “ ще бъде изпълнено за първи път в България, меломаните ще имат опция да чуят и невероятния инструмент, на който свири виртуозът Роман Ким. Цигулката е особено модифицирана по усета на Роман Ким - има изпъкнал гриф, струните са ръчно направени от господин Ким, а лъкът на цигулката е по-дълъг от общоприетите модели.

 

Материалът, от който е направен, се пази в цялостна загадка. Запознати настояват, че лъкът е изработен от рециклирани кукли Барби. Всички тези усъвършенствания разрешават на Роман Ким да звучи по един доста невероятен и специфичен метод, а публиката ще се потопи в невероятната музика от кино лентата „ Властелинът на пръстените “ с неповторимото осъществяване на международно приетите  музиканти - Роман Ким, Деница Лафчиева, Александър Гордън и Симфоничния оркестър на Враца.

 

В програмата на мултимедийния концерт „ Властелинът на пръстените “ на 23 юли от 20.00ч. в кино Люмиер, НДК ще чуем още - музика от Джон Уилямс и други обичани кино тематики, аранжирани за симфоничен оркестър с неповторимия тон на Симфониета-Враца под диригентската палка на Александър Гордън.

 

Билети от билетен център НДК и в мрежата на ивентим.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР